Vroege pakjesavond: Box geeft online opslag cadeau!

Vroege pakjesavond: Box geeft online opslag cadeau!

Soms arriveert sinterklaasavond vroeg. De eerste ‘doos’ mag dan niet zijn ingepakt, het cadeautje is verrassend goed! Box -een dienst voor online opslag van data- geeft tot 2 december 50 GB (dat zijn 50.000 Megabytes, of meer dan 35.000 floppies)  aan opslagruimte weg!

Wat moet je hiervoor doen? Heel simpel, de gratis iPhone- of iPad-versie van Box downloaden en je vanuit de app registreren.

Box is een dienst vergelijkbaar met Dropbox, dat ons kennis liet maken met nagenoeg perfect uitgevoerde cloud computing. Ook Box biedt toegang tot je bestanden via het web en mobiele apparaten maar dan zonder desktop-applicatie. Dat is helemaal niet erg, want je hebt desalniettemin overal  waar internet is toegang tot je data.

Hoewel Box werkt op Anroid (tablets en telefoons) én iOS (iPad + iPhone) is de actie alleen geldig bij iOS-apparaten. Je dient dus te registreren vanaf een iPhone, iPod of iPad maar daarna log je gewoon in en krijg je 50 GB, ook vanaf Android en de webversie.

De applicaties voor iPhone en iPad hebben net als bij Dropbox een ingebouwde viewer, waarmee je bestanden afspeelt (in ’t geval van video) of opent (documenten, afbeeldingen, etc.). Werk je met meerdere mensen aan 1 bestand dan voeg je zelfs aantekeningen toe, zodat ‘collaborators’ deze zien. Deze deelfunctie bij media is overigens alleen beschikbaar bij betaalde accounts van Box.

Deze dienst is redelijk uitgebreid, maar je gebruikt het volledig naar wens. We raden aan eens te beginnen met de functies voor online opslag, want dankzij de actie voor nieuwe leden is er geen reden om de 50 GB te laten liggen. Met de komst van Apple’s eigen dienst voor online opslag (iCloud) is deze stunt geen grote verrassing: Box wil concurreren en pakt uit.

Deel je vaak documenten online of heb je graag al je data veilig in de ‘cloud’ staan dan raden we Box van harte aan. De dienst is nog niet helemaal  geïntegreerd in iOS maar wisselt wél bestanden uit met andere software. Vind je Box beperkt dan is een bestand zelfs te kopiëren naar Dropbox!

De actie voor nieuwe leden geldt nog tot 2 december, dus wees er vroeg bij!

Lees hier onze review over Box.

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden