Steam viert tiende verjaardag en introduceert Family Sharing

Steam viert tiende verjaardag en introduceert Family Sharing

Steam, distributeur van digitale games, viert vandaag zijn tiende verjaardag. De eerste Windows-client van het bedrijf verscheen op 12 september 2003. In 2010 werd daar een versie voor Mac aan toegevoegd, de Linux-variant verscheen in februari 2013. Om het elfde levensjaar goed van start te gaan lanceerde Valve, het moederbedrijf waar Steam onder valt, Steam Family Sharing.

Steam Family Sharing geeft gebruikers de mogelijkheid hun game-bibliotheek te delen met vrienden en familie. De nieuwe feature maakt het mogelijk jouw games via Steam aan tien vrienden of familieleden te geven. Steam laat hierbij wel weten dat niet alle games te delen zijn. Spellen die bijvoorbeeld region locked zijn, zijn nog steeds enkel in die regio te gebruiken zijn.

De functie gaat vanaf volgende week in beperkte bèta voor 1000 accounts van start. Dit betekent dat niet iedereen direct van Family Sharing gebruik kan maken, maar zodra dit bèta vordert zal de feature voor alle gebruikers beschikbaar worden.

In het handboek voor nieuwe medewerkers dat moederbedrijf Valve uitdeelt is te zien hoe het bedrijf wil blijven innoveren. Valve hanteert geen standaard bedrijfshiërarchie, maar geeft medewerkers de mogelijkheid eigen projecten te kiezen. Medewerkers van Steam zijn managers, net zoals de oprichters van het bedrijf. Door deze open werkomgeving wil het bedrijf blijven vernieuwen.

We zijn benieuwd waar Steam ons in de toekomst mee verrast. Van harte gefeliciteerd!

Download hier Steam voor Windows of voor Mac.

[Bron: Steam Powered | Valve Handbook]

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden