BBM launch: 10 miljoen downloads in 24 uur

BBM launch: 10 miljoen downloads in 24 uur

De lancering van BlackBerry Messenger (BBM) blijkt slechts 24 uur na de launch al een groot succes. De chat-app die eerder alleen verkrijgbaar was voor BlackBerry-gebruikers werd ruim 10 miljoen keer gedownload voor Android en iOS. De eerste 24 uur waren een groot succes en BlackBerry kijkt na alle aanvankelijke problemen terug op een goede eerste releasedag.

In de eerste dag steeg BBM naar de eerste plek van de Apple App Store in meer dan 75 landen waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Op de Google Play Store ontving BBM een overweldigend aantal positieve reviews.

In een blogpost meldt BlackBerry dat 60.000 van de 87.000 mensen BBM vijf sterren gaven in de Play Store. Android Police meldt vanochtend echter dat dit waarschijnlijk niet klopt. Veel van de reviewers gebruiken exact dezelfde woorden, die overigens verkeerd geschreven zijn. Het is niet duidelijk hoeveel van de commentators spam zijn. BlackBerry laat weten dat het bedrijf dergelijke acties afkeurt omdat het een verkeerd beeld geeft van gebruikers die daadwerkelijk tevreden zijn over de nieuwe app.

Desondanks kan BlackBerry terugkijken op een geslaagde lancering. Het bedrijf meldt dat het niet ophoudt met vernieuwen en dat het de applicatie blijft verbeteren en uitbreiden.[Bron: BlackBerry | Android Police]

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden